Begeleiding bij sondevoeding

Maaike Donders, Diëtist geeft advies over sondevoeding thuis. Of het nu gaat over het opstarten van sondevoeding, voortzetten van de behandeling na ontslag uit een instelling of het afbouwen. Als ervaren diëtist biedt Maaike Donders de juiste begeleiding zodat jij de dieetbehandeling met sondevoeding moeiteloos thuis voortzet. 

Wanneer is sondevoeding nodig?

Sondevoeding is een medische voeding die oplossing biedt als je niet voldoende kan of mag eten. Het wordt toegepast onder andere bij cliënten met ernstige kauw- en slikstoornissen, ondervoeding, een ziekte, een behandeling zoals bestraling of chemokuur, een chirurgische ingreep (operatie) of een verminderd bewustzijn.

Wat is sondevoeding?

Sondevoeding is vloeibaar voedsel die het lichaam voorziet van alle benodigde voedingsstoffen zoals energie, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen, water en vaak ook vezels om de voedingstoestand te handhaven. Het wordt direct in de maag of darmen toegediend via een slangetje, wat we een sonde noemen. Dit kan zowel door middel van een neussonde als via een PEG sonde. Er zijn verschillende toedieningsmethoden, zoals continu, per portie en intermitterend, afhankelijk van je behoefte.

Ondervoeding voorkomen

Sondevoeding kan een oplossing zijn voor cliënten die te maken hebben met ondervoeding. Met je juiste begeleiding krijg je voldoende voedingsstoffen en energie binnen om jouw lichaam weer sterk te maken.

Maaike Donders, Diëtist

Praktijkgegevens

Correspondentieadres:
Looerheideweg 17, 5571 TZ Bergeijk

Spreekuurlocatie:
Huisartsenpraktijk Lankhorst
Bergstraat 23, 5581 BL Waalre

 

Openingstijden

Maandag
14:00 – 20:30 uur

Dinsdag t/m Donderdag
09:00 – 17:00 uur

Diëtistenpraktijk Maaike Donders staat geregistreerd bij de KVK onder het nummer 90497643 en in het AGB-register onder de nummers 24001294 & 24005068.
Daarnaast is de praktijk aangesloten bij de NVD en terug te vinden in het Kwaliteitsregister Paramedici.