Dieetadvies bij ziekte

Voeding speelt een cruciale rol in het herstelproces van ziekte. Het is belangrijk dat je voldoende voedingstoffen zoals energie en eiwit binnenkrijgt. Natuurlijk is iedere situatie anders en vraagt dat om deskundig dieetadvies. Maaike Donders, Diëtist is expert op het gebied van dieetadvies bij uiteenlopende ziektebeelden en helpt je bij het binnenkrijgen van de juiste voeding om weer aan te sterken of gezonder te worden.

Dieetadvies op maat bij Maaike Donders, Diëtist

Voor iedere cliënt zoekt Maaike Donders naar het meest passende dieet. Dit verschilt uiteraard per persoon. Ieder traject begint met een intakegesprek. Hierin wordt besproken wat je dagelijks eet en drinkt, wie de boodschappen doet, wie er kookt, en een aantal medische zaken zoals je gewicht et cetera. Samen zoeken we vervolgens naar een passend en persoonlijk dieetadvies.

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we hoe het gaat met het eten en drinken, het gewicht, de spierkracht en of je je fitter voelt. Indien nodig wordt het advies aangepast. Na de afspraak kun je direct aan de slag met het dieetadvies. Soms is er wat meer tijd nodig om een dieetplan op maat op te stellen. Deze krijg je dan zo spoedig mogelijk uitgewerkt via de mail of per post. Als je met een verwijzing komt, informeer ik je (huis)arts over het verloop van de behandeling.

Dieetconsult in de diëtistenpraktijk aan huis of online

Het komt regelmatig voor dat cliënten met een bepaald ziektebeeld of ouderen onvoldoende energie, mobiliteit of mogelijkheden hebben om naar de diëtistenpraktijk te komen. Maaike Donders, Diëtist biedt daarom ook online consulten aan of brengt huisbezoeken. Dit zorgt voor meer gemak en minimaliseert de fysieke inspanning die nodig is voor een afspraak.

Dieetbegeleiding in de huisartsenpraktijk

Om dieetbegeleiding vanwege medische renenen sneller toegankelijk te maken, heeft Maaike Donders, Diëtist een samenwerking met huisartsenpraktijk Lankhorst in Waalre. Op de locatie van de huisartsenpraktijk kun je terecht voor alle dieetconsulten. Je kunt plaatsnemen in de wachtkamer van de huisarts, waar ik je ophaal voor de afspraak. Het intake consult kan ingepland worden door de doktersassistent. Maar kan ook eenvoudig via e-mail, telefoon of de online agenda worden gemaakt. Vervolgens ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van de afspraak.

Online dieetadvies

E-consulten gebeuren via beeldbellen. Je maakt eenvoudig een afspraak via e-mail of telefoon, of plant deze direct in de online agenda. Vervolgens ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van de afspraak en een beeldbellink. Het voordeel van videobellen is dat je niet hoeft te reizen en dat een familielid of mantelzorger makkelijk bij het gesprek kan aansluiten. Na het gesprek kun je direct aan de slag met het dieetadvies. Soms is er wat meer tijd nodig om een dieetplan op maat op te stellen. Deze krijg je dan zo spoedig mogelijk uitgewerkt via de mail.

Dieetadvies aan huis

Maaike Donders, Diëtist biedt de mogelijkheid om bij jou thuis te komen. Je maakt eenvoudig een afspraak via e-mail of telefoon, of plant deze direct in de online agenda. Vervolgens ontvang je een e-mail of brief met daarin de bevestiging van de afspraak. Op het afgesproken moment vindt het huisbezoek plaats en starten we met jouw dieetplan. Na de afspraak kun je direct aan de slag met het dieetadvies. Soms is er wat meer tijd nodig om een dieetplan op maat op te stellen. Deze krijg je dan zo spoedig mogelijk uitgewerkt via de mail of per post.

Wat doet een diëtist?

Een diëtist is een zorgprofessional op het gebied van voeding bij zowel gezondheid als ziekte. Hiervoor heeft de specialist een vierjarige Hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd. De diëtist biedt je een deskundig en persoonlijk voedings- of dieetadvies. Hierbij wordt rekening gehouden met je specifieke situatie en persoonlijke wensen.

Wat is het verschil tussen een diëtist en een voedingsdeskundige?

De term ‘diëtist’ is een beschermde titel. Alleen als je de Hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek hebt afgerond mag je deze benaming gebruiken. Overige professies als voedingscoach, voedingskundige, voedingsdeskundige of voedingsconsulent zijn geen beschermde titels waarvoor je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen.

Wat is een dieet?

Een dieet is een voedingswijze die om medische redenen afwijkt van het normale voedingspatroon. Met een dieet kan je verschillende doelen bereiken. In de meest bekende vorm is dat afvallen. Maar een dieet kan ook ingezet worden om aan te sterken bij ziekten. 

Hoe kan ik een afspraak maken bij diëtistenpraktijk Maaike Donders?

Maaike Donders, Diëtist biedt consulten, e-consult en huisbezoeken aan.

Je kan een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen met 06-22082875 of stuur een mail naar info@maaikdedondersdietist.nl.

Je kan ook een afspraak inplannen via de digitale agenda

Wanneer kan ik terecht bij Maaike Donders, Diëtist?

Maaike Donders, Diëtist biedt dieetadvies aan mensen die om medische redenen en op aanraden van een arts hun voedingspatroon moeten aanpassen. Vaak is dit het geval bij bepaalde ziektebeelden als COPD, kanker en ondervoeding. Maaike Donders is ook gespecialiseerd in het begeleiden van sondevoedingstrajecten. 

Dieetadvies voor een naaste

Maak je je zorgen over een naaste die een verminderde eetlust heeft en mogelijk ondervoed is, of een (chronische) ziekte heeft en daardoor minder eet? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Hulp bij ondervoeding

Heeft u twijfels of u of uw naaste te maken heeft met ondervoeding, dan kunt de volgende test doen.

Maaike Donders, Diëtist

Praktijkgegevens

Correspondentieadres:
Looerheideweg 17, 5571 TZ Bergeijk

Spreekuurlocatie:
Huisartsenpraktijk Lankhorst
Bergstraat 23, 5581 BL Waalre

 

Openingstijden

Maandag
14:00 – 20:30 uur

Dinsdag t/m Donderdag
09:00 – 17:00 uur

Diëtistenpraktijk Maaike Donders staat geregistreerd bij de KVK onder het nummer 90497643 en in het AGB-register onder de nummers 24001294 & 24005068.
Daarnaast is de praktijk aangesloten bij de NVD en terug te vinden in het Kwaliteitsregister Paramedici.