Tarieven en vergoedingen

Sinds 2011 kun je direct een afspraak maken met een diëtist. Je hebt dus geen verwijzing van een arts meer nodig. Dit heet directe toegankelijkheid diëtetiek (DTD). Bij de start van de behandeling vindt er eerst een screening plaats of ik je in behandeling kan nemen.

Ondanks de directe toegankelijkheid van de diëtist vergoeden sommige zorgverzekeraars uitsluitend behandelingen wanneer er voorafgaand aan de behandeling een verwijzing van een arts is afgegeven.

Vergoeding dieetadvies door verzekeraars

De basisverzekering vergoedt drie uur dieetadvisering per kalenderjaar. De kosten worden verrekend met het eigen risico (tenzij er sprake is van ketenzorg). Wanneer je naast je basisverzekering ook een aanvullend pakket hebt, bestaat de mogelijkheid om aanspraak te maken op extra vergoeding vanuit dit pakket.

In de polisvoorwaarden of op deze website kun je hierover meer informatie vinden. Aan dit overzicht kunnen geen rechten ontleend worden, informeer daarom ook goed bij je zorgverzekeraar.

Ik heb contracten met de meeste zorgverzekeraars.  Ben je verzekerd bij een verzekeraar waar ik geen contract mee hebben afgesloten dan kan je natuurlijk ook bij mij terecht. De verzekeraar vergoedt dan een gedeelte van de kosten. Dit is afhankelijk van het soort polis en is op te vragen bij je verzekeraar. Je ontvangt dat zelf de factuur die je kan declareren bij de zorgverzekeraar. 

De kosten voor de dieetbehandeling declareer ik rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Krijg je geen vergoeding vanuit je aanvullende verzekering of zijn de uren uit de basisverzekering op, dan zijn de overige kosten voor jezelf. Je ontvangt dan zelf de factuur.

Ketenzorg

Maaike Donders, Diëtist heeft een contract voor het leveren van ketenzorg met POZOB. Bij de zorgprogramma’s kwetsbare ouderen, COPD /astma en cardiovasculair risico kan de vergoeding via de ketenzorg lopen je hoeft dan geen eigen risico te betalen. De huisarts, praktijkondersteuner kan je hierover meer vertellen en ook een verwijzing voor dieetadvisering indienen.

Tarieven diëtistenpraktijk Maaike Donders

Eerste consult 
Contact : 60 minuten + individueel dieetvoorschrift 30 minuten

€ 126,00

Vervolgconsult
Contact: 30 minuten

€ 42,00

Vervolgconsult lang
Contact: 45 minuten

€ 63,00

Telefonisch consult
Contact: 15 minuten

€ 21,00

E-mail vervolgconsult
Contact: 15 minuten

€ 21,00

Screening Directe Toegankelijkheid
Alleen wanneer er geen verwijzing van een arts is.

€ 21,00

Individueel dieetvoorschrift
Per 15 minuten

€ 21,00

Huisbezoek eerste consult
Contact: 60 minuten + Individueel dieetvoorschrift: 30 minuten + toeslag bezoek aan huis € 10,00

€ 145,00

Huisbezoek vervolgconsult
Contact: 30 minuten + Individueel dieetvoorschrift: 15 minuten + toeslag bezoek aan huis € 10,00

€ 31,00

 

Afspraak annuleren

Wanneer je verhinderd bent voor een afspraak of niet thuis bent bij een huisbezoek, dien je dit minimaal 24 uur van tevoren aan te geven. Dit kan telefonisch, per email of door een voicemailbericht in te spreken. Is de afspraak niet 24 uur van te voren (zaterdagen, zon- en feestdagen niet meegerekend) geannuleerd, moeten we helaas de voor jou gereserveerde tijd in rekening brengen. Deze kosten worden in dit geval niet vergoed door de verzekeraar.

Maaike Donders, Diëtist hanteert een ‘no show’ tarief van €21,00 per 15 minuten ingeplande tijd. 

 

Maaike Donders, Diëtist

Praktijkgegevens

Correspondentieadres:
Looerheideweg 17, 5571 TZ Bergeijk

Spreekuurlocatie:
Huisartsenpraktijk Lankhorst
Bergstraat 23, 5581 BL Waalre

 

Openingstijden

Maandag
14:00 – 20:30 uur

Dinsdag t/m Donderdag
09:00 – 17:00 uur

Diëtistenpraktijk Maaike Donders staat geregistreerd bij de KVK onder het nummer 90497643 en in het AGB-register onder de nummers 24001294 & 24005068.
Daarnaast is de praktijk aangesloten bij de NVD en terug te vinden in het Kwaliteitsregister Paramedici.